Presenter till barn Lärorikt,Leksaker 4D stadspussel – presenten som lär ut historia, geografi och arkitektur

4D stadspussel – presenten som lär ut historia, geografi och arkitektur

4d stadspussel

När barnen är riktigt små är det enklast möjliga leksaker som gäller: en boll, ett tygstycke eller en skallra kan vara det mest spännande i världen. Men ju äldre barnet blir ökar kraven på leksakerna – plötsligt räcker det inte längre att föremålet har ett roligt ljud eller en skön textur. När barnet växer och börjar lära sig allt mer behöver även dess leksaker matcha den nya kognitiva förmågan. Därför gäller det att tänka till innan du shoppar presenter till de små: hur kan man med en leksak stimulera barnet så att det både utmanas och lär sig något, samtidigt som det känns kul? Den perfekta lösningen på dilemmat stavas ”4D-pussel”.

Detta pussel består av fyra dimensioner, något som får sägas vara unikt inom lek- och spelvärlden. Grunden är ett klassiskt pussel över själva stadens landskap, med jord, vatten och så vidare. Det andra lagret utgörs av stadens gator och vägar, som får bilda kvarter. I det tredje lagret pusslar man ut stadens byggnader i form av 3D-modeller, så att de sticker upp ur grunden man har anlagt. Den fjärde dimensionen består av tiden; man har i uppgift att placera ut byggnaderna i den ordning de byggdes. Pusslet lär på så vis ut både geografi, historia och arkitektur på ett väldigt lekfullt och roligt sätt.

Produkten finns som olika städer: välj mellan New York, London, Paris, Berlin, Las Vegas och Hong Kong. Med sina cirka 1000 bitar utgör pusslet en maffig exposé över den valda storstaden, och det är en häftig känsla att se den färdigbyggda staden trona över bordsytan. Presenten passar bäst till barn från 8 år och uppåt, men även mindre barn kan få prova under förutsättning att en vuxen hjälper till. Så känner du en liten gosse eller flicka med intresse för konstruktion, allmänbildning och framför allt riktigt roliga utmaningar – grattis, du har i detta pussel hittat den perfekta presenten!

Detta 4D-stadspussel kostar 395 kr och kan köpas på CoolStuff.se

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post