Presenter till barn Något gott En god och speciell tårta som barnet sent ska glömma

En god och speciell tårta som barnet sent ska glömma

Alla som har ett småbarn i sin närhet vet alltför väl hur det brukar vara: så fort födelsedagen eller julafton är över, sållas minst hälften av alla de leksaker som barnet fått i present bort och förfaller i glömska. Ibland spelar det ingen roll hur mycket Kalle eller Stina än hade bönat och bett om att få just den där speciella leksaken – när föremålet väl är i hamn försvinner också magin med det. Lådan under sängen där alla bortglömda och oanvända presenter samlas på hög blir allt mer fylld, och som förälder får man en allt mer krypande känsla av att ha lagt ut pengar alldeles i onödan. För att för en gångs skull låta bli att bidra till den rådande konsumtionshysterin, varför inte satsa på att ge bort något ätbart? Det är alla barns våta dröm att få en alldeles egen tårta, så strunta i alla sockerförbud och komponera en riktigt barnslig drömpresent.

Vill du göra det enklast möjliga för dig själv, så beställer du tårtan från en konditor. Då kan du få bakverket exakt som du vill ha det – be gärna att få titta i konditoriets produktkataloger för att få extra inspiration. Ofta erbjuder man saker som Barbiehus, verklighetstroget designade bilar, Hello Kitty-figurer… För att inte tala om alternativet att beställa en fototårta! Då lämnar du helt enkelt in den bild du vill ha framkallad, och tillbaka får du en tårta klädd i marsipan med ditt personliga fotomotiv. Att köpa en färdig tårta sparar mycket tid och energi, men du kan precis lika gärna satsa på att göra din egen variant.

När du bakar en tårta till ett barn ligger ju nämligen ribban något lägre än om du hade gett dig i kast med att dekorera tårtor till företagets kommande representationsmiddag. Till ett barn gäller det bara att hitta rätt tema – hör dig för om det är Disney, Pokemon eller Yohio som gäller för tillfället, och gå ”all in” på det spåret. Med marsipan, karamellfärg, sugarpaste, chokladknappar, en bra sprits och en rejäl dos kreativitet kan du göra underverk. Du behöver inte heller göra en traditionellt rund tårta med personlig dekoration, utan du kan också jobba med själva tårtans form. Genom att baka bottnarna i långpanna kan du skära ut dem i olika modeller, till exempel i kvadrater och rektanglar för att sedan bygga ihop ett tåg med lok och vagnar. Eller så bygger du ihop en ”godisskål” av tårta, och fyller den sedan med riktigt lösgodis. Oavsett hur slutresultatet blir så kommer både födelsedagsbarn och föräldrar att känna vilken omtanke du har lagt bakom ditt projekt, och också låta sig väl smaka!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *