Presenter till barn Övrigt Målarbok – kreativ och enkel underhållning

Målarbok – kreativ och enkel underhållning

a-close-of-a-child-painting-1548466-1918x1362

För de små barnen, som inte riktigt har lärt sig att göra figurer som är lite mer avancerade än streckgubbar, finns en jätterolig present att ge. En målarbok!

I en målarbok finns det fina kalkyler med öppna ytor som barnen själv får fylla i med färg. Målarböcker kommer i lite olika varianter och former – vissa är utformade så att det finns små nummer i rutorna med förbestämda färger som ska vara där medan andra låter barnet välja färger helt själv. Oftast kanske det är roligast att ha de med helt öppna ytor, utan siffror, eftersom det kanske förstör den slutgiltiga bilden lite grann. Dessutom brukar barn vara överförtjusta i att använda färgstarka och kulörta färger som inte alls överensstämmer med skaparens färgkarta eller med verkligheten. Varför inte ha en rosa ponny, blått träd eller grön hund? Det kan bli fantastiskt gulliga resultat, även om det ibland kan vara lite svårt att hålla sig innanför linjerna.

Med en målarbok kan barnen öva sin precision och motorik samtidigt som det är en väldigt kreativ övning. Målarböcker är väldigt lätta att ta med överallt och passar utmärkt att ha som underhållning på till exempel en flygresa.

Många gånger kan de här böckerna komma med olika teman och då gäller det att ha lite koll på vem den unge konstnären det är man köper till. Ska det vara pirater, hästar, människor, landskap eller något annat? Det kan bli lite tokigt om man råkar köpa en målarbok med flygplan till en liten kille eller tjej som egentligen vill måla djur. Det här kan ju vara lite klurigt att välja mellan men oftast har föräldrarna väldigt bra koll på vad barnet tycker är roligast att måla.

Om man vill göra presenten ännu lite roligare kan man också köpa till bra målarpennor och en bra pennvässare. Då har man ett helt kit att ge bort i present!

Målarböcker brukar kunna köpas i de flesta barnbutiker. BR har ett stort utbud med olika kategorier där böckerna ligger runt 50 kr!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *