Presenter till barn Böcker Boken ”Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare”

Boken ”Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare”

boken viktiga kartor

Att läsa är att resa, det går inte att komma ifrån. Med hjälp av bara några inbundna sidor och lite bläck har man möjlighet att få åka med ut i världen på de mest hisnande äventyr – saker man kanske aldrig hade vågat drömma om att göra själv, i verkliga livet. Därför är det en sådan tur att det finns författare som skriver historier, och lärare som lär oss att läsa. I dagens moderna samhälle har dock boken kanske fått en något mer osäker status, eftersom en stor del av undervisningen idag sker med hjälp av datorer, appar och internet. Situationen i skolan ser helt enkelt annorlunda ut idag än vad den gjorde för 10-20 år sedan. Vill du inte att ditt barn ska gå miste om den fantastiska läsupplevelse som bara en bok kan ge? Då är det perfekt att ge honom eller henne en bok i present.

Denna bok heter Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare, och utgör ett ypperligt exempel på hur en till synes enkel bok kan bjuda på en rad spännande upplevelser och ”resor”. I form av en kartbok lär den ut var i världen man ska åka för att vara med om vulkanutbrott, klättra i världens högsta berg, leta värdefulla ädelstenar och leka med riktiga krokodiler. Bokens platser är upplagda efter olika teman, som till exempel ”Farliga djur”, ”Mystiska platser” och ”Guld och ädelstenar”. På så vis kan man snabbt och enkelt ta sig till just den där platsen man drömmer om.

Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare är skriven av författaren Sarah Sheppard, och är tänkt för barn mellan 3 och 6 år. Inte nog med att boken främjar fantasin och det kreativa utforskandet, den är också pedagogisk då den innehåller bilder av flaggor och kartor över olika länder i världen. Presenten passar bra såväl till det äventyrliga barnet som till det lite mer försiktiga, eftersom alla de spännande upptåg som boken bjuder på trots allt utspelar sig med hemmets trygga vrå som bas.

Boken “Viktiga kartor för äventyrare och dagdrömmare” kostar 118 kr och kan köpas på Bokus.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *