Presenter till barn Lärorikt Fingerkonst i plåtask – en present för den lille konstnären

Fingerkonst i plåtask – en present för den lille konstnären

fingerkonst

Redan innan barnet börjar skriva och räkna hittar den vägen till ett annat slags uttrycksmedel: tecknandet och målandet. Genom att med hjälp av kritor och papper avbilda allt ifrån mamma och pappa till den gråa sparven man såg på gårdagens utflykt, får barnet utlopp för mängder av tankar, känslor och funderingar. Konst har i alla tider varit viktigt för vår mänskliga utveckling, och fortsätter att vara det även idag då iPads och datorkonsoler regerar.

Att ge bort ett set med färgpennor och roliga stämplar är ett smart sätt att främja barnets egen kreativitet på. Presenten lockar till lek och fritt målande, och en sann process av storartad fingerkonst tar genast vid. Det enda som behövs, utöver denna söta plåtask, är en bunt papper och en dos barnslig fantasi! Resultatet blir (för det mesta) unika konstverk i form av både konkreta porträtt och mer abstrakta tolkningar. Tipsa gärna barnet om roliga saker att göra med färgerna: kanske kan han eller hon tillverka sina egna inbjudningskort till det stundande födelsedagskalaset? Eller också kan det bli en fin liten sagobok med egna figurer? Det viktigaste är dock att fantasin får flöda fritt, så ge bara tips om du upplever att det behövs!

Fingerkonsten passar både små och stora barn, och blir en ultimat aktivitet att sysselsätta sig med när fritids eller skolan är slut för dagen. Det passar lika bra att måla på egen hand som i sällskap av andra små kompisar – olika barn föredrar olika saker. Att sitta och pyssla med något så lustfyllt kan bli rentav beroendeframkallande, så bli inte förvånad om setet åker fram dag efter dag och används timme efter timme! Sist men inte minst: kom ihåg att spara varenda ett av den lille konstnärens första mästerverk! Dessa kommer att fungera som ovärderliga milstolpar i framtiden, med tecken på framsteg i såväl den psykologiska som tekniska utvecklingen.

Köp denna present för 99 krBluebox.se.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post