Presenter till barn Något roligt att göra,Tillsammans med barnet En överraskningsresa – presenten till barnet som gillar äventyr

En överraskningsresa – presenten till barnet som gillar äventyr

tågNär man är liten finns det ganska få saker som är sådär riktigt tråkiga. Visst – att hjälpa till att vika tvätten, att borsta tänderna och att plocka ihop leksakerna innan maten är knappast roliga saker – men i övrigt finns det fortfarande ganska mycket som känns både spännande och nytt. I takt med att vi blir äldre, mer erfarna och förnuftiga så är det som om något förändras: vi ser mycket i livet som tråkiga måsten och krav, och har förlorat det där skimret av spänning och ovisshet som kan prägla ett barns upplevelsevärld. Det är bland annat med anledning av detta som en del resor och utflykter vi gjorde som barn har kommit att bli såna kära minnen för oss, senare i livet.

Att ge ett barn en överraskningsresa är med andra ord en väldigt tacksam present. Du har hälften vunnet genom det pirr i magen och den förväntan som utflykten innebär, och om du sedan guldkantar den med små detaljer som saft, bullar och rolig musik, så är det en given succé. Det du behöver göra är att utse ett lämpligt resmål, som inte ligger alltför långt bort men inte heller alltför nära. Destinationen ska vara barnvänlig och gärna erbjuda någon form av fysisk aktivitet; en stunds nervöst stillasittande i bilen laddar upp en hel del energi som behöver få utlopp vid ankomst! Satsa på en äventyrspark, ett nöjesfält eller en simhall – samtliga kommer garanterat att gå hem hos den lille.

Ge gärna bort denna present på ett extra roligt och minnesvärt sätt; kanske genom en skattjakt eller en hemlig rebus. Barnet ska förstå att det får en resa, men inte var någonstans den ska gå. Han eller hon kan till exempel få instruktioner om att packa en liten väska med sina favoritband, eller ombes att ta på sig sina mest tåliga kläder. Bjussa sedan på fika under färden, styr upp någon rolig lek väl framme, och avrunda sedan det hela med kvällsmacka och reflektioner om resan när dagen är slut. Det blir definitivt en present som barnet sent ska glömma!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Post